Mesajul Prefectului județului Teleorman, doamna Emilia Paraschivescu, cu prilejul Zilei internaționale a persoanelor vârstnice

    La inițiativa Organizației Națiunilor Unite, în fiecare an, pe 1 octombrie, este celebrată Ziua internațională a persoanelor vârstnice, pentru promovarea drepturilor acestora și încurajarea participării active a seniorilor la viața socială.

    În prezent, societatea în ansamblu său se confruntă cu o îmbătrânire a populației, dublată de fenomene de izolare socială a vârstnicilor sau singurătate. De aceea, este nevoie de implicare a tuturor factorilor pentru a acorda o atenție sporită nevoilor speciale și problemelor cu care se confruntă persoanele în vârstă, în special în ceea ce privește riscul sărăciei și excluziunii sociale.

    În Teleorman, persoanele cu vârstă de peste 60 de ani reprezintă, conform datelor furnizate de Direcția Județeană de Statistică, aproximativ 30% din populația județului.

    Emilia Paraschivescu, prefectul județului Teleorman: „Marcăm astăzi ziua tuturor persoanelor vârstnice. Ele ne-au învățat să facem diferența dintre bine și rău, lor le datorăm ceea ce suntem, iar experiența lor de viață este o resursă pe care ne fundamentăm deciziile. Este o datorie sacră să ne respectăm bătrânii și să le oferim o viată demnă și lipsită de griji.

    Din păcate, ziua de astăzi stă sub semnul pandemiei și de aceea vă rog, dragi seniori, să aveți grijă de sănătatea dumneavoastră și continuați să respectați regulile de distanțare, iar dacă nu ați făcut-o deja, să mergeți să vă vaccinați. Acestea sunt singurele căi prin care putem stopa răspândirea virusului și a suferinței provocate de acesta. Cereți sfatul medicilor, al specialiștilor și, informați, acționați în consecință.  Împreună, vârstnici sau tineri, femei și bărbați, putem învinge pandemia!

    În numele Instituției Prefectului și al meu personal urez tuturor bunicilor și seniorilor un sincer ,,La mulți ani!’’, sănătate, fericire și viață lungă.”