COMUNICAT DE PRESĂ – Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice

    Astăzi, 30 septembrie 2022, în sala mare din Palatul Administrativ a avut loc Ședința Festivă a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice.
Ședința a fost dedicată sărbătoririi Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice.
Prefectul județului Teleorman, Haralambie Epure:
“În cele ce urmează mă adresez dumneavoastră, seniorilor, cu respectul cuvenit generației părinților și bunicilor noștri, de a căror înțelepciune și echilibru societatea românească are nevoie acum, mai mult decât oricând.
Dumneavoastră ați avut o contribuție determinantă la construirea României de astăzi și trebuie să aveți un cuvânt de spus și pentru evoluția României de mâine.
Dumneavoastră sunteți cei mai în măsură să ne îndrumați pe drumul corect, acela al echilibrului, unității și respectării valorilor morale.
Trecutul și viitorul presupun memoria. Viitorul societății își are rădăcinile în vârstnici și în tineri: cei din urmă, pentru că au puterea și vârsta de a duce istoria mai departe; cei dintâi, pentru că sunt o memorie vie. Un popor care nu are grijă de vârstnicii, de copiii și de tinerii săi nu are viitor.
Persoanele în vârstă aduc cu ele memoria și înțelepciunea experienței, care ne avertizează să nu repetăm la nesfârșit greșelile din trecut. Tinerii ne cheamă la speranță, pentru că ei reprezintă noi direcții pentru umanitate și ne deschid spre viitor, ca nu cumva să ne agățăm de nostalgia unor obiceiuri care nu mai sunt susținătoare ale progresului în lumea de astăzi.
Pentru toate acestea, noi vă datorăm recunoștință, dar și o viață demnă, decentă si lipsită de griji.
Este obligația noastră, ca societate în ansamblu, să găsim mai multe soluții concrete pentru ameliorarea condițiilor de viață ale persoanelor vârstnice, prin prelungirea perioadei de viață activă.
Avem datoria să ne schimbăm atitudinile și percepțiile față de persoana vârstnică și să creăm punți de solidaritate între generații, care să asigure păstrarea demnității umane pe tot parcursul vieții.
Cu prilejul Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, vă urez sănătate și să ne fiți alături cât mai mulți ani cu experiența și înțelepciunea dumneavoastră!”