COMUNICAT DE PRESĂ

Recensământul Populației și Locuințelor

   Instituția Prefectului Județul Teleorman, împreună cu Direcția Județeană de Statistică Teleorman, au finalizat pregătirile pentru cea de-a doua etapă a Recensământului Populației și Locuințelor, respectiv, autorecenzarea individuală sau autorecenzarea asistată; această etapă se va desfășura în perioada 14 martie – 15 mai 2022.

Recensământul Populației și Locuințelor se desfășoară în trei etape:

  • 1 februarie – 13 martie 2022: preluare date din surse administrative şi popularea bazei de date RPL;
  • 14 martie – 15 mai 2022: autorecenzare online, inclusiv cu asistență din parte unui recenzor;
  • 16 mai – 17 iulie 2022: colectarea datelor de către recenzori, prin interviuri faţă în faţă și înregistrarea datelor în chestionarul electronic, cu ajutorul tabletelor.

   Informațiile colectate vor fi prelucrate în conformitate cu legislația în vigoare privind protecția datelor cu caracter personal (Regulamentul UE nr.679/2016) și anonimizate imediat după intrarea în sistem.

   Prefectul județului Teleorman, dl. Haralambie Epure,  s-a întâlnit cu reprezentanții UAT-urilor din județ, ocazie cu care au fost  discutate și clarificate aspecte legate de: etapele desfășurării procesului de recenzare, responsabilitățile UAT- urilor ce derivă din prevederile legale în vigoare precum și termenele de realizare a acestora.

   În perioada 2 – 4 martie 2022, s-au desfășurat sesiunile de instruire a recenzorilor care vor participa la autorecenzarea asistată. Procesul de instruire a fost susținut de echipe de specialiști din cadrul DJS Teleorman și Instituției Prefectului Județului Teleorman. Au fost instruiți un număr de aprox. 170 recenzori, aceștia promovând și evaluarea pe care au susținut-o după finalizarea procesului de instruire.

   Autorecenzarea se poate realiza accesând site-ul www.recensamantromania.ro .