COMUNICAT DE PRESĂ

   La data de 28 aprilie 2022 a fost publicat, în Monitorul Oficial, Ordinul comun al ministrului afacerilor interne, viceprim-ministrului, ministrul transporturilor și ministrului mediului, apelor și pădurilor care reglementează acordarea de numere de înmatriculare cu litere și cifre de culoare verde, pentru mașini pur electrice sau cu pilă de combustie cu hidrogen.

    Începând din data de 27 iunie a.c., serviciile publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor vor elibera ,,numere verzi”, pentru autovehiculele cu ZERO emisii de CO2.

    Această modificare legislativă are drept scop asigurarea vizibilității acestor categorii de vehicule în traficul rutier, în vederea stimulării introducerii pe piață a autovehiculelor de transport nepoluante, inițierea unui cadru legal care să permită facilitarea accesului acestora la infrastructura de reîncărcare cu energie electrică, stabilirea unor politici de transport eco sustenabile, menite să facă față traficului intens, precum și protejarea mediului înconjurător.

    În cazul mașinilor deja înmatriculate care respectă criteriile de acordare a ”numerelor verzi”, acestea vor putea fi preschimbate, la cerere.

    Eliberarea plăcuțelor verzi se va realiza la solicitarea proprietarilor acestora, în contextul înmatriculării, transmiterii dreptului de proprietate sau la emiterea unui nou certificat de înmatriculare ca urmare a modificării datelor înscrise în acesta, situații în care, odată cu solicitarea noilor plăcuțe, este necesară depunerea celor anterioare ori a documentelor care atestă furtul acestora sau, după caz, a declarației de pierdere.

    Detalii suplimentare se pot obține la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, care poate fi contactat la:

Adresa SPCRPCIV Teleorman: Municipiul Alexandria, Str. Libertăţii, Nr. 3A.

Telefoane:
Permise și examinări – 0247 310.555
Înmatriculări vehicule – 0247 310.556

Fax: 0347 803.502

Adresa e-mail: permise@prefectura-teleorman.ro