COMUNICAT DE PRESĂ

Prefectul județului, Florinel Dumitrescu a participat luni, 26 noiembrie 2018, în municipiul Roșiorii de Vede, la ceremonia publică prilejuită de „Ziua omagierii Căpitanului – Erou Mihail Corlătescu și a ostașilor săi din Escadronul 2, Regimentul 5 Roșiori”.

Ceremonialul organizat de Instituția Prefectului – Județul Teleorman, Consiliul Județean Teleorman, Consiliul Local al Municipiului Roșiorii de Vede, Primăria Municipiului Roșiorii de Vede, Direcția pentru Cultură, Educație, Creație și Sport Roșiorii de Vede, Garnizoana Alexandria, Batalionul 22 Infanterie Caracal și Episcopia Alexandriei și Teleormanului s-a încheiat cu depunerea de coroane și jerbe de flori, urmată de un moment artistic susținut de Corala AXIOS a Episcopiei Alexandriei și Teleormanului și defilarea Detașamentului de Onoare.

Cu această ocazie, prefectul Florinel Dumitrescu a transmis roșiorenilor următorul mesaj:

26 noiembrie este o zi cu încărcătură simbolică pentru istoria municipiului Roșiorii de Vede. În această zi, cinstim eroii care au făcut sacrificiul suprem apărând orașul.

În urmă cu peste 100 de ani, la 26 noiembrie 1916, avea loc șarja de la Roșiorii de Vede, vestita „șarjă a căpitanului Corlătescu”, prin care Regimentul 5 Roșiori, condus de bravul căpitan Corlătescu s-a împotrivit eroic trupelor germane ce doreau ocuparea urbei.

Sacrificiul acestor bravi ostași a schimbat soarta orașului, care este astăzi municipiul Roșiorii de Vede.

Odată cu cinstirea acestor eroi, cinstim memoria eroilor români din toate timpurile.

Peste câteva zile vom sărbători Centenarul Marii Uniri. Întreaga noastră recunoștință se îndreaptă și către eroii care au contribuit la clădirea României Mari!

Faptele înaintașilor reprezintă un model demn de împărtășit copiilor noștri care trebuie să înțeleagă că acțiunile fiecăruia dau sens unor cuvinte precum: independență, unitate, libertate.

În numele meu și al Instituției Prefectului, îmi exprim întreaga prețuire și respectul pentru cei care, prin jertfa supremă, au apărat libertatea, integritatea, demnitatea acestui oraș, ale țării și poporului român!

Respect tuturor eroilor români!