Comunicat – 22 Decembrie

Instituția Prefectului-Județul Teleorman, Asociația „22 Decembrie 1989”, Consiliul Județean Teleorman, Consiliul Local al municipiului Alexandria, Primăria Municipiului Alexandria, Garnizoana Alexandria și Episcopia Alexandriei și Teleormanului au organizat sâmbătă, 22 decembrie 2018, începând cu ora 10.00, la Monumentul Eroilor Martiri din municipiul Alexandria, ceremonia consacrată „ZILEI VICTORIEI REVOLUȚIEI ROMÂNE ȘI A LIBERTĂȚII”

Prezent la eveniment, Prefectul Judeţului Teleorman, Florinel Dumitrescu, a transmis teleormănenilor următorul mesaj:       

„Astăzi îi comemorăm, cu emoție și recunoștință, pe eroii martiri, care prin scarificiu lor din decembrie 1989 ne-au adus libertatea şi privilegiile democratice de care ne bucurăm în prezent.

Pe 22 Decembrie 1989 românii au ales să fie liberi, au luptat pentru democraţie, pentru demnitate și pentru ca România să fie o naţiune puternică în rândul naţiunilor Europei.

Avem, așadar, obligația morală de a-i omagia și de a a-i prețui pe eroii care și-au dat viața pentru ca noi să fim astăzi un popor liber.

Revoluția română din decembrie 1989 a reprezentat unul dintre momentele de unitate națională din istoria țării noastre. Au fost zile pline de emoţie, de durere, de speranţă, de entuziasm fără limite.

Atunci, prin curajul unor oameni, s-a schimbat un regim, s-a optat pentru libertate, demnitate și democrație.

Să-i cinstim pe eroii care nu mai sunt printre noi şi să luptăm pentru ca aceste idealuri ale lor să fie păstrate cu sfinţenie.

Recunoştinţă veșnică eroilor!”