2 IUNIE – ÎNĂLȚAREA DOMNULUI IISUS HRISTOS ȘI CELEBRAREA ZILEI EROILOR!

    Astăzi, 2 iunie 2022, cu prilejul sărbătoririi Zilei Eroilor, începând cu ora 12:00, a avut loc la Alexandria ceremonia militară și religioasă la care au participat, prefectul judetului Teleorman, Haralambie Epure, reprezentanți ai conducerilor Consiliului Județean Teleorman și Primăriei municipiului Alexandria, comandanți de unități aparținând M.Ap.N., M.A.I., S.T.S., reprezentanți ai altor instituții publice din județul Teleorman, veterani, cadre militare în rezervă și în retragere, public.

    Prefectul județului Teleorman, Haralambie Epure:

    “De la eroii noștri trebuie să învățăm că spiritul de sacrificiu și iubirea aproapelui reprezintă baza pe care o națiune își poate construi un viitor mai bun.

    O națiune puternică nu se poate construi prin individualism și dezbinare, ci doar prin unitate, muncă asiduă, respect față de înaintași și față de valorile morale și naționale.

    Ca națiune, avem datoria să ne înțelegem trecutul, să ne inspirăm din faptele de vitejie ale eroilor noștri și să găsim întelepciunea pentru ca aceste exemple să ne fie temelia tuturor năzuințelor și proiectelor viitoare.

    Avem datoria morală ca educația tinerelor generații să se realizeze în spiritul valorilor pentru care au luptat eroii noștri iar aceasta trebuie să reprezinte o prioritate pentru noi toți.

    Trebuie să înțelegem mai întâi noi, și apoi să-i învățăm pe tinerii noștri, că libertatea este o moștenire neprețuită de care ne bucurăm, însă, urmând exemplul înaintașilor, avem obligația de a o păstra, prin înțelepciune, curaj și simț al datoriei, în orice domeniu ne-am desfășura activitatea.

    Datoria noastră față de eroii nostri este de a arăta că am înțeles sensul jertfei lor supreme şi de a le menține vie memoria și recunoștința.

    Dumnezeu să îi odihnească în pace!“