Comunicat 25.01.2018

Instituţia Prefectului – Judeţul Teleorman, Consiliul Județean Teleorman, Primăria Municipiului Alexandria, Garnizoana Alexandria și Episcopia Alexandriei și Teleormanului au organizat miercuri, 24 ianuarie 2018, începând cu ora 10.00, la Monumentul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza din municipiul Alexandria, o ceremonie publică prilejuită de împlinirea a 159 de ani de la Unirea Principatelor Române.
Ceremonia s‐a desfăşurat în prezenţa reprezentanților autorităților județene și locale, a parlamentarilor teleormăneni, a reprezentanților serviciilor publice deconcentrate ale ministerelor, a reprezentanţilor mass‐mediei locale, precum şi a cetăţenilor municipiului Alexandria.
Manifestarea a debutat cu primirea onorului de către prefectul județului, Florinel Dumitrescu, moment urmat de intonarea Imnului Național și de slujba religioasă oficiată de un sobor de preoţi ai Episcopiei Alexandriei şi Teleormanului.
În discursul domniei sale, Prefectul Judeţului Teleorman, domnul Florinel Dumitrescu, a transmis teleormănenilor următorul mesaj:
„Îmi face o deosebită plăcere să fiu alături de dumneavoastră într-o zi de sărbătoare pentru națiunea română, ziua în care se împlinesc 159 de ani de la Unirea Principatelor Române.
În fiecare an, pe 24 Ianuarie, ne amintim cu mândrie și emoție că la această dată, în 1859, s-au pus bazele statului unitar român modern, prin unirea Țării Românești cu Moldova.
Acesta a reprezentat primul pas important pentru ce avea să se întâmple în 1877, când ne-am proclamat independenţa şi mai apoi, în 1918, anul Marii Uniri.
Conştiinţa naţională, apartenenţa la acelaşi neam, limbă, obiceiuri şi religie i-au îndreptăţit pe înaintaşii noștri să-şi ducă la îndeplinire cel mai de preţ crez, dându-ne nouă şansa să evoluăm ca o naţiune respectată şi demnă.
Este de datoria noastră să continuăm efortul înfăptuitorilor Unirii, participând împreună la consolidarea şi la modernizarea României.
Un simbol important al sărbătorii de astăzi este Hora Unirii, care ne transmite un mesaj profund: doar uniți vom reuși.
Să celebrăm împreună Unirea Principatelor şi să reflectăm la semnificaţia acestei zile în care înţelegem că noi toți, împreună, suntem România.
În numele Instituţiei Prefectului-Judeţul Teleorman, dar şi al meu personal, doresc să vă transmit sincere urări de bine şi multă sănătate.
La mulţi ani tuturor!”